Recent Posts

15 kwietnia 2009

Jaja faszerowane z szynką


I jeszcze jeden przepis na faszerowane jajka , tym razem z dodatkiem szynki. Jeżeli tylko mamy czym zmiksować składniki farszu , to przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę. Jest to zatem idealny przepis do wykorzystania na wielkanocne śniadanie. A sama dobrze wiem , że właśnie przed śniadaniem najbardziej zależy nam na czasie , bo nie mamy go wtedy zbyt wiele ;-)


Składniki:

- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 4 plastry szynki
- 4 plastry żółtego sera
- majonez

Jajka obrać ze skorupek , przekrajać na połowę i poodcinać "piętki" , żeby połówka jajka nie przewracała się na talerzu. Żółtka wyjąć i razem z odciętymi "piętkami" z białka , szynką , serem i odrobiną majonezu zmiksować na jednolitą masę. Gotowy farsz nakładać do białek (w miejsce po żółtku) , formując mały kopiec. Przed podaniem udekorować kleksem z majonezu , ew. koperkiem (u mnie pomidorki koktajlowe i szczypiorek).


Print Friendly and PDF

2 komentarze:

majana pisze...

Evenko jakie one piękne! Masz talent normalnie :)

evenka pisze...

Dziękuję :-))

Prześlij komentarz

ShareThis