14 kwietnia
Jaja faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem
Święta, święta i po świętach... ;-) Teraz już na spokojnie mogę dodać kilka przepisów w ramach Kuchni Wielkanocnej przygotowanej przez Olgę Smile. Na początek proponuję jajka faszerowane z pieczarkami i szczypiorkiem. Danie proste i smaczne. Przepis znalazłam na tej stronie.
Składniki:
- 5 jaj
- 6 pieczarek
- 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
- mała cebula
- majonez (kilka łyżek)
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na połowę. Pieczarki i cebulę drobno pokroić w kostkę, usmażyć, ostudzić. Żółtka wyjąć z jajek, wymieszać ze szczypiorkiem, pieczarkami z cebulą i majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładać do pustych miejsc w białkach. Wierzch ozdobić majonezem i szczypiorkiem.
Sliczne i pyszniutkie :)) Dasz jedno ? :)
OdpowiedzUsuńChyba dopiero przy następnej okazji , kto wie , czy nie za rok ;-))
OdpowiedzUsuńMuszę zapamiętac, że jest tutaj ten świetny przepis - ciepło, jakby Wielkanoc tuż tuż...
OdpowiedzUsuń