27 kwietnia
Kotlety mielone z pieczarkami
Niewielki dodatek sprawia, że tradycyjne, zwyczajne danie staje się niezwyczajne. Kotleciki za sprawą pieczarek nabierają zupełnie innego, zdecydowanie lepszego smaku. Pierwszy raz robiłam je już dosyć dawno temu, tylko nie zdążyłam zrobić zdjęcia ;-) Za przepis dziękuję Edysi.
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa
- 200 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- sól, pieprz, oregano (to ostatnie pominęłam)
Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i zmiażdżony czosnek, smażyć do odparowania płynu. Przestudzić. Połączyć z mielonym mięsem i jajkiem, doprawić.
Formować nieduże kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
lubie takie kotlety:)
OdpowiedzUsuńNo to jest nas dwie ;-)
OdpowiedzUsuńNo to i ja się dopisuję :) Jesteśmy we trzy :)
OdpowiedzUsuń:D
OdpowiedzUsuńa właśnie że cztery! :)
OdpowiedzUsuńKto jeszcze dopisze się do listy ? ;-)
OdpowiedzUsuńja:))) jest nas pięć
OdpowiedzUsuń