14 lutego
Sałatka ryżowa z kurczakiem i czerwoną fasolą
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 saszetka ryżu
- 2 ogórki kiszone
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula czerwona
- 1/2 papryki czerwonej (użyłam konserwowej)
- sól i pieprz
- 1 łyżka "vegety" lub innej przyprawy jarzynowej
- 3 łyżki majonezu
Piersi kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem "vegety", ostudzić.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i także pozostawić do wystygnięcia.
Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać pokrojone w grubszą kostkę piersi kurczaka, ryż oraz osączone z zalewy kukurydzę i fasolę. Przyprawić pieprzem i solą, a następnie całość wymieszać z majonezem. Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu.
Źródło przepisu
bardzo lubię te Twoje sałatki, robiłam już ich kilka i zawsze nam smakują :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog i zdjęcia piękne))))
OdpowiedzUsuńsuper przepis !!
OdpowiedzUsuńMi nie smakuje. W smaku okropne, a wygląda jeszcze gorzej...
OdpowiedzUsuńPyszna
OdpowiedzUsuń