Recent Posts

14 lutego 2015

Sałatka ryżowa z kurczakiem i czerwoną fasolą


Bardzo dobra sałatka z ryżem, gotowanym mięsem z piersi kurczaka, czerwoną fasolą i innymi dodatkami. Można ją podawać od razu albo po wcześniejszym schłodzeniu. Polecam :-)

 Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 saszetka ryżu
- 2 ogórki kiszone
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula czerwona
- 1/2 papryki czerwonej (użyłam konserwowej)
- sól i pieprz
- 1 łyżka "vegety" lub innej przyprawy jarzynowej
- 3 łyżki majonezu

Piersi kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem "vegety", ostudzić.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i także pozostawić do wystygnięcia.
Ogórki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać pokrojone w grubszą kostkę piersi kurczaka, ryż oraz osączone z zalewy kukurydzę i fasolę. Przyprawić pieprzem i solą, a następnie całość wymieszać z majonezem. Sałatkę można podawać od razu lub po schłodzeniu.


Źródło przepisu
Print Friendly and PDF

7 komentarze:

piegusek1976 pisze...

bardzo lubię te Twoje sałatki, robiłam już ich kilka i zawsze nam smakują :)

evenka pisze...

Bardzo mi miło :-)

megii013 pisze...

Bardzo fajny blog i zdjęcia piękne))))

evenka pisze...

Dziękuję :-)

Anonimowy pisze...

super przepis !!

Anonimowy pisze...

Mi nie smakuje. W smaku okropne, a wygląda jeszcze gorzej...

myszka pisze...

Pyszna

Prześlij komentarz

ShareThis