2 lipca 2010

Sałatka szparagowa


Tylko cztery składniki (oprócz sosu) , a ja jeszcze jeden pominęłam , ale to dlatego , że szynkę wolałam na kanapce , z którą jadłam tę sałatkę. Małoskładnikowa , a mimo to pyszna! Przypomina mi sos tatarski , który uwielbiam :-)
Przepis znlazłam na blogu
Abbry.

Składniki :
- 500 g szparagów (użyłam zielonych)
- 150 g szynki (pominęłam)
- 2 jajka na twardo
- 2 nieduże ogórki konserwowe

Sos :
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- sól
- szczypta cukru
- pieprz

Szparagi ugotować (ok. 10 minut), ostudzić , pokroić na 2-centymetrowe kawałki. Szynkę, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę , wymieszać ze szparagami. Dodać sos, delikatnie wymieszać. Schłodzić.

8 komentarze:

majana pisze...

Evenko,jaka pyszna ta sałatka! Mniam,smakowicie wygląda:)

Pozdrawiam słonecznie:)

asieja pisze...

prostota najpyszniejsza

kasiaaaa24 pisze...

Proste, a z pewnością pyszne. Czego chciec więcej ? :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

piegusek1976 pisze...

super sałatka żałuje że u mnie nie do dostania zielone szparagi :(( pozdrawiam

evenka pisze...

Dziękuję za komentarze :-)

Nawet nie wiem , czy to jeszcze sezon szaparagowy (wpis jak zwykle opóźniony) , ale u mnie są one ciągle dostępne.

Paula pisze...

świetnie wygląda. ciekawa jestem jej smaku :)

abbra pisze...

Evenko , cieszę się , że Ci smakowała :)

evenka pisze...

A ja dziękuję za przepis :-)

Prześlij komentarz