27 kwietnia

Kotlety mielone z pieczarkami


Niewielki dodatek sprawia , że tradycyjne , zwyczajne danie staje się niezwyczajne. Kotleciki za sprawą pieczarek nabierają zupełnie innego , zdecydowanie lepszego smaku. Pierwszy raz robiłam je już dosyć dawno temu , tylko nie zdążyłam zrobić zdjęcia ;-)
Za przepis dziękuję Edysi.

Składniki:
- 500 g mielonego mięsa
- 200 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- sól, pieprz, oregano (to ostatnie pominęłam)

Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Cebulę podsmażyć , dodać pieczarki i zmiażdżony czosnek, smażyć do odparowania płynu. Przestudzić. Połączyć z mielonym mięsem i jajkiem, doprawić.
Formować nieduże kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.


7 komentarzy: