26 sierpnia
Sałatka z tortellini, szynką i szczypiorkiem
Składniki:
- 250 g tortellini (u mnie z nadzieniem pomidorowym, ale może być dowolne)
- 150 g sera żółtego
- 150 g szynki
- mała puszka kukurydzy
- pęczek szczypiorku
Sos:
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz czarny i ziołowy
Sposób przygotowania.
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu.
Ser i szynkę pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić, szczypiorek posiekać.
Majonez wymieszać ze śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, polać sosem, ostrożnie wymieszać (żeby nie uszkodzić makaronu) i schłodzić przed podaniem (1-2 godziny).
Na podstawie przepisu z tej strony.
Brak komentarzy: