6 kwietnia 2016

Sałatka z kapusty pekińskiej z czerwoną fasolą i kukurydzą



Prosta sałatka z kapusty pekińskiej, z dodatkiem czerwonej fasoli i kukurydzy. 
Coś nowego do obiadu, gdy znudzi się "to, co zwykle" ;-)


Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 4 ząbki czosnku
- 4-5 łyżek majonezu
- 4-5 łyżek śmietany
- sól i pieprz

Kapustę poszatkować, dodać osączoną kukurydzę i czerwoną fasolę (przepłukaną na sicie).
Majonez wymieszać ze śmietaną oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać do sałatki, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

1 komentarze:

Katarzyna ZS pisze...

Wszystkie składniki lubię i chętnie przetestuję :)

Prześlij komentarz