20 sierpnia 2008

Makaron z parówkami i pieczarkami


Kolejny przepis z książeczki Poradnika domowego. Danie proste i szybkie , a takie lubię najbardziej - może nie tyle jeść , co przygotowywać ;-)

Składniki:
- 30 dag makaronu (u mnie świderki)
- 30 dag pieczarek
- 2 grube parówki
- 3 jaja
- sól
- pieprz
- masło do smażenia

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić i poddusić na maśle. Parówki pokroić w kostkę i również podsmażyć na maśle. Makaron włożyć z powrotem do garnka , postawić na małym ogniu , dodać pieczarki i parówki , wbić roztrzepane jajka , przyprawić solą i pieprzem. Podgrzewać do momentu , aż jajka się zetną , ciągle mieszając. Podawać z pomidorami pokrojonymi w ćwiartki lub plasterki.

0 komentarze:

Prześlij komentarz