10 sierpnia 2018

Sałatka z makaronem i mieszanką meksykańską



Bardzo prosta i smaczna sałatka z makaronem i meksykańską mieszanką warzywną. 
Wykonanie takiej sałatki zajmuje tylko tyle czasu, ile gotuje się makaron, plus jego wystudzenie, więc można ją zrobić właściwie w każdej, wolnej chwili :-)
Skład mieszanki meksykańskiej różni się w zależności od producenta, ale w tym przypadku chodzi o mieszankę Mexico od Bonduelle, a dokładniej o to, co ona zawiera, czyli: kukurydzę, groszek i czerwoną paprykę. 



Składniki:
- 350 g makaronu mini muszelek lub innego, najlepiej drobnego makaronu
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka (340g) meksykańskiej mieszanki warzywnej od Bonduelle
(skład: kukurydza 55%, groszek 32%, czerwona papryka 13%)
- 6-8 ogórków kiszonych
- sól i pieprz
- około 7 łyżek majonezu


Makaron ugotować, wystudzić.
Ogórki pokroić w kostkę.
Mieszankę meksykańską i fasolę odcedzić. Wymieszać z ogórkami i makaronem, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem.

Na podstawie tego przepisu.

0 komentarze:

Prześlij komentarz