14 kwietnia

Jaja faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

Święta, święta i po świętach... ;-) Teraz już na spokojnie mogę dodać kilka przepisów w ramach Kuchni Wielkanocnej przygotowanej przez Olgę Smile. Na początek proponuję jajka faszerowane z pieczarkami i szczypiorkiem. Danie proste i smaczne. Przepis znalazłam na tej stronie.



Składniki:

- 5 jaj
- 6 pieczarek
- 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
- mała cebula
- majonez (kilka łyżek)
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, poprzecinać wzdłuż na połowę. Pieczarki i cebulę drobno pokroić w kostkę, usmażyć, ostudzić. Żółtka wyjąć z jajek, wymieszać ze szczypiorkiem, pieczarkami z cebulą i majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładać do pustych miejsc w białkach. Wierzch ozdobić majonezem i szczypiorkiem.


3 komentarze:

  1. Sliczne i pyszniutkie :)) Dasz jedno ? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba dopiero przy następnej okazji , kto wie , czy nie za rok ;-))

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę zapamiętac, że jest tutaj ten świetny przepis - ciepło, jakby Wielkanoc tuż tuż...

    OdpowiedzUsuń