25 stycznia

Prosta zupa z serka topionego

 

Banalnie prosta, szybka, bardzo smaczna i sycąca zupa z serka topionego. W sam raz na zimowe dni.


Składniki (na 4 porcje):
- 150 g serka topionego
- 1 i 1/2 l wody
- 1 i 1/2 kostki rosołowej
- posiekana natka pietruszki lub koperek


- makaron

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową oraz serek topiony i gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do rozpuszczenia się serka. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek.
Podawać z ugotowanym osobno makaronem.

2 komentarze:

  1. Matko, serek topiony i kostka rosołowa... brakuje tylko łyżki wegety i parówek :P Helena W.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tam od razu na zimowe dni, wypróbowałam ostatnio, jak kompletnie nie miałam czasu na dłuższe gotowanie i przyznam, że całkiem smaczna:D

    OdpowiedzUsuń